Afaceri de la Zero

Text de Roxana Petrescu

 Pasionata de arta din copilarie, cu studii in domeniu si cu o mama antreprenoare, Octavia Chiru a pornit cu multe atuuri pe drumul de antreprenoare in domeniul designului vestimentar si de obiect. Dar ceea ce a facut in mod real diferenta a fost unicitatea pieselor ei, fie ca este vorba de vesminte sau de bijuteriile din ceramica si aur pur.

„Totul a inceput de la pasiunea pentru frumos. De cand ma stiu si am putut sa imi creez amintiri, mi-a placut foate mult sa desenez, sa colorez, si asa a inceput dorinta de a continua ceva in zona aceasta artistica“, a spus Octavia Chiru, fondatoarea brandului cu acelasi nume, in cadrul emisiunii Afaceri de la Zero.


Partea de pasiune a fost dublata de studii, dar mai departe a existat un moment in care si-a dat seama ca vrea sa faca ceva pe cont propriu, dupa propriile reguli.

„Nu-mi place sa am ceva ce are toata lumea. Tin minte ca odata mi-am cumparat ceva de la un magazin, un palton, iar când am ajuns la casa o doamna din fata mea avea exact acelasi model de palton. Atunci mi-am dat seama ca fiecare trebuie sa aiba unicitatea lui in vesmant. Asa am ajuns la dorinta de a avea portul acesta care sa ma reprezinte.“


Odată cu dezvoltarea portofoliului, Octavia a inceput sa se concentreze în zona de comunicare, miscare destul de dificila, admite, dar absolut necesara. Intr-o zi, un mesaj despre care initial credea ca este o gluma, avea sa se transforme intr-o colaborare aspirationala pentru orice designer. 

“Am primit un mesaj pe Instagram de la un stilist care lucrează cu multe vedete in care imi spunea ca ii place foarte mult ceea ce fac, ca are un shooting pentru VOGUE Mexic, pentru coperta. Initial credeam ca este o gluma.“ Dar lucrurile au fost cat se poate de serioase, dupa mai multe incercari de stilizare, unul dintre inelele Octaviei Chiru aparand chiar pe coperta VOGUE Mexic. “Mi s-a parut ca parca acela a fost in centrul atentiei.“Puteti gasi varianta scrisa a interviului accesand link-ul de mai jos :

Afaceri de la Zero. Octavia Chiru a lansat în 2020 brandul de design vestimentar şi… (zf.ro)

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus
Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro