Euronews – Mai 2023

Patru branduri romanesti renunta la blanuri si se alatura programului Fur Free Retailer

Humane Society International / Europa

„Patru branduri de moda din Romania s-au angajat sa renunte la blanuri dupa ce au colaborat cu Humane Society International/Europe si au devenit primii designeri din Romania care s-au alaturat programului global Fur Free Retailer. OCTAVIA CHIRU, Ioana Ciolacu, Muse um Concept si REDU se alatura acum celor aproape 1600 de branduri de moda, retaileri si designeri din 25 de tari din intreaga lume care fac parte din programul Fur Free Retailer, printre care Gucci, Moncler, Prada, Adidas, H&M și Zara.

Octavia Chiru de la OCTAVIA CHIRU spune: “Am creat brandul nostru de moda sustenabila intr-o lume a consumerismului pentru a face diferenta. Ne dorim un viitor pentru toata lumea, unul sanatos”!

Informații privind cresterea animalelor pentru blana:

  • Peste 100 de milioane de animale sunt ucise pentru blana lor in fiecare an in întreaga lume, ceea ce echivaleaza cu moartea a trei animale in fiecare secunda, doar pentru blana lor.
  • Cresterea animalelor pentru blana a fost interzisa in 19 tari europene, inclusiv in Olanda, Austria, Belgia, Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Slovenia, Luxemburg, Malta, Irlanda, Estonia, Franta, Italia si, cel mai recent, la 22 septembrie 2022, in Letonia. Discutii politice privind interzicerea fermelor de blanuri sunt in curs de desfasurare in Romania, Lituania si Polonia. Alte doua tari (Elvetia si Germania) au pus în aplicare reglementari atat de stricte incat cresterea blanurilor a incetat efectiv, iar alte trei tari (Danemarca, Suedia si Ungaria) au impus masuri care au pus capat cresterii anumitor specii.
  • Programul Fur Free Retailer este cea mai importantă initiativa globala care pune in legatura afacerile ce nu utilizeaza blana cu clientii care cauta produse de origine etica. Aderarea la program este gratuita si are ca scop consilierea si incurajarea companiilor de a renunta la blanuri si de a promova spiritul de consumator etic. Programul este initiat de Fur Free Alliance, o asociatie care reuneste peste 50 de organizatii de protectie a animalelor, si este reprezentat in Romania de Humane Society International/Europe.”

Puteti citi intregul articol accesand link-ul de mai jos:

Patru branduri de modă românești se angajează să renunțe la blănuri și se alătură programului Fur Free Retailer – Humane Society International (hsi.org)

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus
Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro